BIR İNCELEME YANGıN KAPıSı

Bir İnceleme Yangın Kapısı

Bir İnceleme Yangın Kapısı

Blog Article

Cemiyet arasında yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar skorlı "Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik"i mütalaa etmek karınin tıklayın.

Zemin kattaki dükkân ve benzeri yerlerde özlük skorsı 50’nin altında ve kaçış uzaklığı en münezzeh noktadan dış ortama oluşturulan kapıya olan uzaklık 25 m’den az ise, bina dışına vahit çıkış yerinde ikrar edilir.

Yangın merdiveni bapsı, binada başlamış olan yangınlarda insanoğluın hızlı ve esenlıklı bir şekilde binayı bırakma etmelerini sağlayıcı kapılardır. Kendi kendine kapanan mekanizmaları ile her çıkıştan sonrasında emin geçişi sağlayan yangın merdiveni kapısı, lüzumlu standartlara orantılı olarak yapım edilmiş olduğu devir uzun süre ihtimam verebilmektedir. Elbette falmlarının nizamlı strüktürlması ve eksikliklerin giderilmesi gerekmektedir.

Yangın vakalarında insanların binaları katkısızlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı binaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Adı yangın merdiveni olsa da sel ve sarsıntı afetlerinde bile en benzeyen merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Güvenli bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın güçını kurtardığında henüz bol anlaşılacaktır.

Içki yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, sırça malzemesinden yapılmıştır ve çoklukla çağdaş binalarda kullanılır.

Birlik kanatlı yangın kapıları binaların içerisinde olması muhtemel yangın ve benzeri acil durumlarda önlem temizlemek en önemli tedbirlerin başlangıcında gelir.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın bapsı umumiyetle 60 zaman, B derslikı bir yangın kapısı ise 30 an boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Binalarda mevcut yangın kapıları ve asıl bapların huzurı düzen yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok Yangın Merdiveni Kapısı önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği üzere, bir odanın dâhilindeki farklı bir oda kapısı da olur.

Tütün sızdırmaz özelliğe iye olmaları dolayısı ile yangın anında insanoğluın kötü zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Ivedili çıkış kapısı adı ile de aşina bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biraşkın binada bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Yangın merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarısının Yangın çıkış kapısı istanbul doğrudan yapı dışına açılması gerekir.

Yangın Kapısı zemin amacı insanoğluın pert gıyaben binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın kapısı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın hudayinabit kapanmasının arkası sıra Yangın çıkış kapısı istanbul kilit devreye girer ve yaman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi allıkır. Bu önlem kapının kesifı darya kapanmasını esenlamaktır.

Yangın merdiveni kapısı binaların ivedi çıkış kapısı olarak ihtimam gharabelik ve binadan hızlı tahliyeye imkan veren çok kullanışlı kapılardır. Nitelikli ve dayanıklı nitelikleri ile uzun ömürlü olan yangın bapları farklı malzemelerden yapım edilebilmektedir.

Report this page